RSS

Grisine,biscuiti si covrigei cu secara si tarate

20 Mar

Grisine, biscuiti si covrigei din secara 2 Grisine, biscuiti si covrigei din secara

Ingrediente :

  • 150 g faina integrala
  • 150 g faina de secara
  • 150 g tarate de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare :

  1. Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 2-3 linguri de apa
  2. Sarea se dizolva si ea in cantitatea de apa ramasa
  3. Faina se pune intr-un castron, se adauga drojdia, uleiul si apa cu sare si se framanta un aluat care trebuie sa fie neted si sa nu se lipeasca de maini.
  4. Se pune  intr-un castron uns cu ulei de masline si se lasa la dospit cca o ora.
  5. Se rastoarna aluatul pe planul de lucru presarat cu faina de secara si se modeleaza dupa voie.
  6. Se coc la 200 de grade pentru 20-25 min.

       Pofta buna !!!

 
Scrie un comentariu

Publicat de pe 20 martie 2013 în Retete de paine si patiserie

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 73 other followers

%d bloggers like this: