Ingrediente supa :
- 1 cartof
- 2 morcovi
- dovleac placintar ( in functie de gust, eu am pus cam 200 g ).
- 1 pastarnac
- telina ( dupa gust, eu am pus si radacina si bete de telina )
- 1 ardei gras
- 1 ceapa alba mare
Pasta de usturoi cu parmezan :
- 13 catei mari de usturoi
- 2 linguri unt
- 1 ceapa alba
- sare
- piper
- 50 g smantana
- 50 g parmezan
- 2 linguri amidon
Crutoane :
- paine alba sau neagra integrala
- ulei de masline
- ierburi ( optional)
Mod de preparare supa :
- Se taie legumele pentru supa in cubulete si se pun intr-o oala impreuna cu 2 l de apa
- Se pune pe foc si se fierbe supa pana ajunge la jumatate , adica pana avem 1 l de supa.
- Cand am ajuns la 1 l de supa luam oala de pe foc si pasam totul pana ajunge o supa crema de legume.
Mod de preparare pasta de usturoi :
- Cei 13 catei de usturoi se taie in 6 si se calesc impreuna cu ceapa taiata in cubulete mici in cele 2 linguri de unt pana cand ele capata o culoare aramie.
- Cand au capatat culoarea aramie se iau de pe foc si se paseaza.
- Se toarna peste supa crema de legume si se pun pe foc
- Smantana se amesteca cu amidonul, se potriveste cu sare si piper si se adauga peste supa.
- Se lasa la foc mediu sa fiarba inca 15-20 de min.
- Se pregatesc si crutoanele ( se taie painea in cubulete, se stropeste cu ulei de masline, se presara ierburi ( optional ) si se dau la cuptor pana sunt gata.
- Se strecoara supa intr-un vas curat si se adauga cele 50 g de parmezan.
- Se serveste in castron cu, crutoane si parmezan sau cascaval afumat proaspat ras.
- Optional se adauga si niste patrunjel proaspat tocat si stropit cu zeama de lamaie.
Pofta buna !!!