RSS

Supa crema de usturoi cu dovleac si parmezan ;-)

05 nov.

      wp_20141105_020

wp_20141105_023

     wp_20141105_010  

        Ingrediente supa :

  • 1 cartof
  • 2 morcovi
  • dovleac placintar ( in functie de gust, eu am pus cam 200 g ).
  • 1 pastarnac
  • telina ( dupa gust, eu am pus si radacina si bete de telina )
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa alba mare

       Pasta de usturoi cu parmezan :

  • 13 catei mari de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa alba
  • sare
  • piper
  • 50 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri amidon

         Crutoane :

  • paine alba sau neagra integrala
  • ulei de masline
  • ierburi ( optional)

         Mod de preparare supa :

  1. Se taie legumele pentru supa  in cubulete  si se pun intr-o oala impreuna cu 2 l de apa
  2. Se pune pe foc si se fierbe supa pana ajunge la jumatate , adica pana avem 1 l de supa.
  3. Cand am ajuns la 1 l de supa luam oala de pe foc si pasam totul pana ajunge o supa crema de legume.

        Mod de preparare pasta de usturoi :

  1. Cei 13 catei de usturoi se taie in 6 si se calesc impreuna cu ceapa taiata in cubulete mici in cele 2 linguri de unt pana cand ele capata o culoare aramie.
  2. Cand au capatat culoarea aramie se iau de pe foc si se paseaza.
  3. Se toarna peste supa crema de legume si se pun pe foc
  4. Smantana se amesteca cu amidonul, se potriveste cu sare si piper si se adauga peste supa.
  5. Se lasa la foc mediu sa fiarba inca 15-20 de min.
  6. Se pregatesc si crutoanele ( se taie painea in cubulete, se stropeste cu ulei de masline, se presara ierburi ( optional ) si se dau la cuptor pana sunt gata.
  7. Se strecoara supa intr-un vas curat si se adauga cele 50 g de parmezan.
  8. Se serveste in castron cu, crutoane si parmezan sau cascaval afumat proaspat ras.
  9. Optional se adauga si niste patrunjel proaspat tocat si stropit cu zeama de lamaie.

   Pofta buna !!!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 5 noiembrie 2014 în Retete prajituri

 

Lasă un comentariu